Over Bep Roet

Ik ben geboren en getogen in de Beemster. Als kunstenaar begon ik met olieverf, etsen, monotypes en collages. Door veel te experimenteren ontstonden vaak werkstukken met een geheel eigen stijl en mysterieuze sfeer.

Later maakte ik foto’s tijdens vele reizen in Europa en Afrika. De prachtige natuur is de gulle gever van steeds nieuw beeldmateriaal en inspireert mij tot het maken van fotocollages en olieverfschilderijen. Alles wat groeit, bloeit en vergaat, fascineert mij.

“De prachtige natuur is de gulle gever voor steeds nieuw beeldmateriaal”

Werkwijze

Met mijn fototoestel zoek ik naar boeiende elementen in de natuur. De halfvergane  pompoenen die maandenlang onder allerlei weersomstandigheden buiten liggen, vertonen soms  verrassende vormen en kleuren. Uitvergrote delen van foto’s van indrukwekkende Marokkaanse en Noorse watervallen gebruik ik bijvoorbeeld als achtergrond van collages.

In bergwanden zie ik allerlei bijzondere vormen en kleuren. In agaves zie ik onwerkelijke, grillige, sprookjesachtige elementen. Stammen en afstervende bladeren van palmbomen vertonen soms opmerkelijke structuren. Dit komt allemaal terug in mijn composities. Alles is puur natuur.

In mijn atelier creëer ik met onderdelen van foto’s nieuwe, unieke fantasieplanten, wezens en taferelen: mijn abstracte collages en schilderijen.

Mijn monotypes en fotocollages inspireren me bij het maken van mijn olieverfschilderijen.

Heb je interesse in mijn werk, of wil je een kunstwerk lenen, neem dan even contact op.

Waar o.a. geëxposeerd

 • Café Fabriek, Zaandam
 • Kunstroute Drechterland
 • Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker
 • Lucaskerk, Winkel NH
 • Galerie Peter Bax, Sneek
 • Galerie Rogier Jonk, Bergen NH
 • Octant Mondzorg, Hoorn
 • Kunstkerk, Heerhugowaard
 • Camper Centrum Nederland, Amersfoort
 • Restaurant ‘Seasons’, Alkmaar
 • Galerie ‘Troïka’, Amsterdam
 • Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Hamar, Noorwegen
 • Galerie ‘Unique’, Eidsvollverk (Oslo), Noorwegen
 • Gemeentehuis Zijpe, Schagerbrug
 • Grafisch Advies en Vormgeving ‘Character’, Zwaag
 • Pottenbakkerij ‘De Witte Driehoek’, Schoorl
 • Galerie/kunstuitleen ‘Aphrodite’, Purmerend
 • Grafiekbeurs in ‘Doe-Mere’, Almere
 • Jan van Breemen-instituut, Amsterdam
 • Van Overbeek Makelaars, Hoorn
 • Galerie ‘De Reiger’, Hoogkarspel
 • Galerie ‘De Witte Hoeve’, Twisk
 • Galerie ‘Kreatief’, Enkhuizen

Contact

Bep Roet
06 – 2340 2278