Over Bep Roet

Ik ben geboren en getogen in de Beemster. Als kunstenaar begon ik met olieverf, etsen, monotypes en collages. Door veel te experimenteren ontstonden vaak werkstukken met een geheel eigen stijl en mysterieuze sfeer.

Voor mijn nieuwere werk doe ik inspiratie op in Nederland en tijdens de vele reizen die we maken in Europa en Marokko. De prachtige natuur is de gulle gever voor nieuw beeldmateriaal. Alles wat groeit, bloeit en vergaat, fascineert mij. Onderdelen van foto’s verwerk ik in unieke abstracte collages.

“De prachtige natuur is de gulle gever voor nieuw beeldmateriaal”

Werkwijze

Met mijn fototoestel speur ik in onze tuin en op andere plekken naar boeiende elementen in de natuur. De halfvergane delen van pompoenen die maandenlang onder allerlei weersomstandigheden buiten liggen, zorgen soms voor verrassende vormen en kleuren.

Kleine boeiende stukjes uit foto’s van de indrukwekkende Marokkaanse en Noorse watervallen, gebruik ik bijvoorbeeld als achtergrond van de collages. In delen van bergwanden zie ik allerlei bijzondere vormen en kleuren. Die komen terug in de composities. In Marokkaanse agaves zie ik vaak onwerkelijke, mooie, grillige, sprookjesachtige elementen.

In mijn atelier stoei ik met delen van foto’s die ik heb gemaakt. Op die manier ontstaan nieuwe, unieke fantasieplanten, wezens en taferelen: mijn unieke abstracte collages.

Waar o.a. geëxposeerd

 • Kunstroute Drechterland
 • Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker
 • Lucaskerk, Winkel NH
 • Galerie Peter Bax, Sneek
 • Galerie Rogier Jonk, Bergen NH
 • Octant Mondzorg, Hoorn
 • Kunstkerk, Heerhugowaard
 • Camper Centrum Nederland, Amersfoort
 • Restaurant ‘Seasons’, Alkmaar
 • Galerie ‘Troïka’, Amsterdam
 • Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Hamar, Noorwegen
 • Galerie ‘Unique’, Eidsvollverk (Oslo), Noorwegen
 • Gemeentehuis Zijpe, Schagerbrug
 • Grafisch Advies en Vormgeving ‘Character’, Zwaag
 • Pottenbakkerij ‘De Witte Driehoek’, Schoorl
 • Galerie/kunstuitleen ‘Aphrodite’, Purmerend
 • Grafiekbeurs in ‘Doe-Mere’, Almere
 • Jan van Breemen-instituut, Amsterdam
 • Van Overbeek Makelaars, Hoorn
 • Galerie ‘De Reiger’, Hoogkarspel
 • Galerie ‘De Witte Hoeve’, Twisk
 • Galerie ‘Kreatief’, Enkhuizen

Contact

Bep Roet
06 – 2340 2278